×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

میکروبیولوژی

علم روز

× سلام .ماندانا هستم.امیدوارم از این وبلاگ استفاده ی بهینه را ببرید.نظر یادتون نره.ممنون
×

آدرس وبلاگ من

elmerooz.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/mandanaa

نقش باکتری در کنترل بیولوژیکی و افزایش رشد گیاه

چکیده

جهت مقابله با بیماری های گیاهی و افزایش بازدهی گیاهان ، از سموم و کودهای شیمیایی استفاده می کنند. این مواد سبب آلودگی محیط زیست و ایجاد نژادهای جدید پاتوژن و بروز مقاومت در آنها می شود.به همین جهت استفاده از ریزوباکترها و باکتری های اندوفیت به عنوان فعال کننده عوامل کنترل بیولوژیک و افزاینده رشد گیاهان ، در حال گسترش است . شناسایی این آتناگونیست ها و افزایش آنها به خاک منطقه ریشه ، یکی از روش های مناسب این کار است .

ریزوباکترهای افزاینده رشد ( PGPR ) در روی بذر ، قسمت های رویشی و ریشه گیاهان وجود دارند. این باکتری ها با تولید آنتی بیوتیک ها و آنزیم ها و همچنین با افزایش رشد گیاهان سبب کنترل قارچ های خاکزی شامل Aphanomyces  spp ، Fusarium  oxysporum  ، Gaeumannomyces  graminis  ، Phytophthora  spp ، Pythium spp ، Rhizoctonia  solani ، Sclerotium  rolfsii و  Verticillium  spp می شوند .

باکتری های اندوفیت دربافت آوندی گیاهان وجود دارند و برای مقابله با قارچ های  Fusarium  oxysporum  و Verticillium spp. بکار می روند .

این باکتری ها ، خسارت ناشی از نماتد های مختلف از جمله   spp  Meloidogyneرا از طریق ایجاد تغییرات در ساختار و جمعیت میکروبی خاک و دست یابی به خاک بازدارنده ، کاهش می دهند .

اصلاح خاک های زراعی با مواد آلی مانند کیتین و تناوب زراعی با لگوم های گرمسیری ، سبب افزایش جمعیت باکتری هایی مانند Burkholderia  cepacia  و Arthrobacter  spp  ، افزایش قدرت بازدارندگی خاک و توان کنترل بیولوژیک می شود. کاربرد ترکیبات آروماتیک مانند  Furfural، Citral و Benzaldehyde سبب افزایش جمعیت باکتری های PGPR در خاک و افزایش توان بازدارندگی خاک می شود.تمام روش های به کار رفته و جدایه های باکتری PGPR سبب بکار انداختن مکانیسم دفاعی درگیاهان و کاهش نشانه های بیماری می شود .

برخی تحقیقات نشان می دهد تغذیه سوسک کدوئیان که ناقل پاتوژن  Erwinia tracheiphila ( عامل پژمردگی باکتریایی کدوئیان ) است ، سبب کاهش اثر PGPR روی گیاه می شود .البته تیمار بذر کدوئیان با PGPR باعث کاهش تعداد این سوسک ها و انتشار باکتری می شود .

در آزمایشاتی جهت کنترل بیماری های ویروسی، CMV به صورت مکانیکی و توسط شته ها به گیاهان تیمار شده با PGPR منتقل شد که در هر دو مورد کاهش قابل توجهی در علائم بیماری دیده می شود .

26 جدایه از باکتری های PGPR جهت افزایش مقاومت گیاهان استفاده می شود . از جمله این باکتری ها می توان اشاره کرد به

Bacillus  pumilus  ، B . amyloliquifaciens ،  B . subtilis و Kluyvera  cryocrescens  . این باکتری ها جهت تیمار به بذر یا در هنگام نشا کاری به خاک اضافه می شوند.

 

یکشنبه 10 فروردین 1387 - 6:33:24 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


پودر چاق کننده ۱۰۰ % تضمینی و بدون بازگشت


wellman


گریم صورت آموزش نکنه به نکته)


چند نکته که برای زیبایی باید از آنها اجتناب کرد


اثرات مفید بامبو در سلامتی


نکات مهمی درباره قرص سرماخوردگی بزرگسالان


بهترین مکمل ورزشی برای رشد


موز بهترین ضماد زخــم


رها کردن وسواس باعث عود بیشتر این بیماری می شود


هوای سرد خطر سکته را افزایش می دهد


نمایش سایر مطالب قبلی

پیوند های وبلاگ

آمار وبلاگ

298875 بازدید

34 بازدید امروز

44 بازدید دیروز

383 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements